Hallo Allemaal,

Hierbij Velorex.org  nieuwsbrief nr.5.

1)   Het Velorextreffen heeft plaats gevonden, zie op Velorex.org diversen foto’s. Zijn er onder de lezers mensen die ook wat foto’s hebben gemaakt stuur deze dan naar henkvandenhengel@ziggo.nl middels “ Wetransfer ”kan je gratis en vlug tot 2Gb aan foto’s en filmpjes in een keer versturen, erg handig. Ook leuk is het als iemand een leuk verhaaltje heeft over het treffen.

2)   Op Velorex.org zijn er wat Velorexen te koop gezet op verzoek van de verkopers

3)   Ook zijn er nieuwe eigenaren bij gezet.

4)   Van Rob Post wederom een nieuw vervolg schrijven ontvangen omtrent de vrijstelling Oldtimers, zie onderaan de nieuwsbrief.

Tot zo ver en  de Groeten,

Henk van den Hengel.

 

 

Beste R. Post,

De afgelopen maanden zijn we dag en nacht bezig geweest met het verwerken van alle verzamelde informatie. Dit heeft geresulteerd in een 27 pagina’s tellend document, met daarin alle feiten en natuurlijk uw en onze argumentatie!

Het dossier ligt momenteel bij onze advocaat prof. Mr. Barkhuysen. Hij zal de inhoud op juridisch vlak tegen het licht houden en waar nodig onze conclusies aanscherpen. Zodra dit klaar is, dan ontvangt u natuurlijk als eerste een exemplaar!

Daarna is eindelijk het moment aangebroken om de leden van de Eerste en Tweede kamer te voorzien van een persoonlijk exemplaar van ons manifest, waarin het onbehoorlijk handelen van de overheid en de onjuiste cijfermatige onderbouwing van dit beleid worden aangetoond.

Wat mogen we daarna verwachten?

Het 40-jaar compromis, zoals overeengekomen tussen het Ministerie van Financiën en de “oldtimeralliantie”, wordt uitgewerkt in het belastingplan 2014. Dat plan wordt op Prinsjesdag bekend gemaakt. Pas daarna beginnen de debatten over de inhoud ervan en kan middels moties en amendementen de inhoud worden aangepast. Dat is ook het juiste moment om de ondeugdelijkheid van de oldtimerparagraaf aan het licht te stellen. Wij zorgen ervoor dat ons dossier op tijd in handen zal zijn van alle Kamerleden zodat zij ditmaal op basis van de volledige en juiste gegevens over dit element in het belastingplan kunnen oordelen. Hoe het daarna allemaal precies zal gaan verlopen valt natuurlijk nog niet te voorspellen.

Meten is weten: Veel oldtimers, weinig kilometers!

De staatssecretaris van Financiën stelt in zijn brief van 15 april 2013 aan de Tweede kamer dat het gebruik van relatief vervuilende oldtimers toeneemt. De staatssecretaris verwijst daarbij voor de onderbouwing naar het PBL-rapport over de milieu -effecten van oldtimer. Dit heeft uiteindelijk tot het 40-jaar compromis geleid en in zijn brief van 24 april 2013 als gepaste ontmoedigende maatregel omschreven.

© 2013 Velorex.org