Hallo Velorexfielen,

Aller eerst begin ik met een klein stukje over het Dwac weekend op Texel, zoals jullie ongetwijfeld weten is de Dwac een club van mensen die beschikken over een dwerg automobiel.

Ik ben verleden jaar lid geworden van de DWAC en heb op 27-08-2015 t/m 30-08-2015 het jaarlijkse evenement welke nu gehouden werd op Texel meegemaakt.
Ik heb genoten van de verscheidenheid aan mensen maar ook van hun voertuigjes, in een ongedwongen sfeer, met een goed georganiseerd geheel.
Het geef je maar te doen 200 man tevreden stellen is toch een hele klus, zelfs mij lukt dit niet altijd met ons gezin en dat bestaat maar 4 personen.
Gelukkig zaten de weergoden, behalve donderdag, ons redelijk mee .
De rit over het eiland was schitterend en de verzorging van de innerlijke mens, op vrijdag en zaterdag avond, was perfect geregeld.

Zo was er een brandje in de keuken van het restaurant geweest op Zaterdag avond waarbij de oorspronkelijke maaltijden geen doorgang konden vinden .De organisatie van het recreatiepark de Krim heeft hierop goed ingespeeld en zorgde dat wij 1,5 uur later dan gepland konden genieten van een goed verzorgd buffet, zelfs een aperitiefje werd ons aangeboden.

Blijkens de reactie van de texelaars en hun vakantie gasten ben ik niet de enige geweest die genoten heeft van alle rond toerende dwerg autootjes.

Dit weekend werd ook bezocht door de Velorexfielen: Ad en Jaqueline Huiberts, Rene Dubie met bonuszoon Pim, Kees Bron en Babs en Gerrit en Wilmy van der Leest en Johan Schoenmaker.

         

                                                                                                                                                   Ik hoop dat de DWAC met zijn leden die allen een passie hebben nog vele jaren zal blijven bestaan zodat anderen die het appreciëren en er van kunnen genieten.

————————————————————————————————————————————-Vandaag terug gekomen van het velorextreffen Nederland.
Het was alweer het 5e treffen welke voortreffelijk verzorgt was door Gert en Jarno van der Bor bij gestaan door Reini de vrouw van Gert en de charmante vriendin van Jarno.
Helaas waren de weergoden ons niet watervrij gezind er zijn heel wat druppels water gevallen, maar dat lette ons niet om de perfect uit gezette tourritten te maken, ritten die die schoonheid lieten zien van Otterlo en zijn omgeving.
U begrijpt zeker wel dat dit zeer gewaardeerd werd door de 30 mensen met hun in totaal 15 velorexen.
                     
Bij aankomst kreeg je een welkoms cq survival pakket en de inwendige mens werd goed verzorgd, na terug komst van een rit stond een lekker gekoeld “likeurtje” op je te wachten.
S’morgens vroeg stond de koffie al klaar en tijdens de zaterdag rit had Gert er  voor gezorgd dat we koffie met appeltaart kregen bij het bezoek van de zandsculpturen welke je kan zien in Garderen, wat overigens de moeite waard was.
Ook daar had Gert korting op het entreegeld bedongen                      

Op Vrijdagmiddag was er een bezoek georganiseerd bij de ANWB meldkamer Wolfheze wat voor een ieder van ons als zeer positief werd ervaren.

De groep van dit treffen bestond uit ongeveer 1/3 deel Duitse personen en 2/3 deel Nederlanders,
Het aantal pech gevallen is reuze mee gevallen, er was 1 met een elektronische storing, 1 met lekke voorband en onze Nederlandse Zwitser Karel Jansen heeft zowaar de ritten uit gereden helaas de laatste niet geheel storing vrij maar heeft wel deze op zijn ” eigen kunnen ” uit gereden.

Helaas ben ik die Deutsche leute hun naam vergeten maar dit waren de aanwezigen:
De Nederlanders met velorex waren:
– Gert van den Bor.
– Jarno van den Bor met vriendin.
– Jan Jansen met echtgenote.
– Steef Leerentveld met echtgenote Nel.
– Bennie Ros en zoon.
– Ad Huiberts met echtgenote Jaqueline.
– Henk Bron met echtgenote Geertruida.
– Rene Dubie met vriendin Wilma.
– Kees Bron met Babs. ).
– Schrijver dezes.

Half om Half Nederlander / Zwitser: Karel Jansen.

En de Duitse vrienden:
– Werner met relatie en 2 zonnen
– Dieter en vrouw
– Friedlich ? en vrouw
– Herr…. met vrouw (de jawa lief hebber )
– Herr……………………....

Wat ook wel leuk te weten is dat de slaapplaatsen erg verschillend waren,:
Tent, camper, caravan, auto, vakantiehuisje, vakantie bungalow en de degene die op de dag kwamen sliepen dus thuis.

Tijdens het bezoek aan de zandsculpturen kwam ik, voor ons, een nieuwe Velorex eigenaar tegen.
Het is de Hr. Klaas Ophuis.
Woont in Groningen in de plaats Uithuizermeeden en heeft een Velorex 16/350 uit 1965.
Klaas heeft hem in 1997 gekocht bij een autodealer, hij  was er naar opzoek en bij toeval bij een autodealer gevonden, nadat hij eerst met een Tsjech in Tsjechië bezig was geweest.

Ik wil op deze wijze dan ook een ieder bedanken, vooral de organisatoren, voor deze gezellige meeting.

———————————————————-
Voor degen die er interesse in hebben:
volgend jaar bestaat het Boskovice Velorextreffen in Tsjechië 20 jaar, misschien is het leuk als U daar heen gaat, je kan er een leuke vakantie van maken.
Het treffen is altijd in begin Mei kijk eens op : www.boskovice.cz
Het is een grootschalig treffen waar zo, n 150 Velorexen aanwezig kunnen zijn in alle kleuren en formaten, komende uit Duitsland, Tsjechië, Hongarije, Polen enz.

————————————————————
Ik sluit maar weer eens af, mocht U een leuk verhaal cq anekdote hebben, stuur het op naar mij en de rest volgt vanzelf.

Met de vriendelijke    www.velorex.org  groeten,
Henk van den Hengel.
© 2013 Velorex.org