Hier het verhaal van Wiel Pen.
Type/bouwjaar: 16/350 bouwjaar 1970

Op een druilerige zondagmiddag op Marktplaats is mijn 1e kennismaking met een Velorex ontstaan, ik wist niet wat ik zag.
Niet meteen tot een koop overgegaan omdat dit exemplaar voorzien was van een Honda motor. Je kent het wel, internet afschuimen en diverse zoekopdrachten geplaatst. Na 2 maanden mijn nieuwe vlam ergens diep in Wallonië aangetroffen in een verregaande verwaarloosde staat.

Iedereen in de familie verklaarde mij vervolgens voor gek, hoe kun je zoveel geld uitgeven voor een wrak.
Maanden die daarop volgen stonden in het teken van een complete renovatie. Frame, motor, electrische componenten tot op het laatste boutje en moertje uit elkaar gehaald. Veel hulp gehad van onze Oosterburen, de nieuwe vlam van mijn ex, 2 techneuten op mijn werk, en Robert Nemec.
Meeste uren zijn besteed aan de jacht op onderdelen. Meeste verkopers op Bazos.cz zijn huiverig om met buitenlanders zaken te doen. Gelukkig heeft mijn dochter een contact in Tsjechië die als tussenpersoon fungeerde. Buurman gek gemaakt omdat net iets teveel pakketjes even bij de buren afgeleverd werden.

Vanmorgen, 02 april om 04.35 (je leest het goed) het kippenvel momentje, mijn schatje maakt haar eerste geluidje. Na dagenlang geworstel en met een gouden tip van onze Rob Post, eindelijk de Dyna aan de praat gekregen.
Eerstkomende tijd staat in het teken om mijn lief door de keuring te krijgen (helaas ontbreken de officiële papieren). Hopelijk maken ze het mij niet al te moeilijk om deze aandoenlijke immigrante Nederlands staatsburgerschap te geven.

© 2013 Velorex.org