Mijn Velorex meeting te Boscovice Tsjechië 02-05-2014:

Op 30-04-2014 om 13:00 ben ik alleen vertrokken naar Pisek Tsjechië met op de aanhanger de aan te kleden velorex.
Om 21:00 uur gestopt nabij Würzburg  om aldaar te overnachten, helaas was de eigenlijke camping al gesloten dus gebruik gemaakt van het trekkers veld.
Gezien het hoge vocht gehalte maar in de auto gaan slapen wat zeer goed ging, om 6.45 uur gaan douche.
Toen ik weg wilde gaan was er een slagboom die dit verhinderde, waarop ik moest wachten tot 8:00 uur.
De reis voort gezet en om 14:00 uur was ik in Pisek om e.e.a door te nemen met de bekleders.
Hierna naar een camping gegaan waar ik het tentje heb opgezet,na wat te hebben gegeten en wat pinten van 0,5 ltr.  met een alc. van 11% ter waarde van 80 ct in een fijne roes te rusten gegaan.
Het is alleen erg jammer dat de Tsjechen haast niet over de grens spreken en ik geen Tsjechisch dus converseren is met geluiden van een doof stomme, zo lijkt het wel, alleen de nodige alcohol bracht licht in de duisternis.
Wilde s ’morgens om 10 uur vertrekken naar Boscovice, dat is zo’n 240 km van Pisek, alleen hier was ook de camping beheerder niet aanwezig, dus maar een briefje in de bus gedaan met wat  “gegooglde “ Tsjechische woorden dat ik a.s. maandag hier weer was.
Om 15:00 uur gearriveerd bij pension Althena alwaar ik van Donderdag t/m Zondag mijn tent kon zetten voor 4 euri. incl. gebruik van douche .
Zodoende het leuke Tsjechische velorex meeting meegemaakt alleen het weer zat niet mee, het was vrij koud en regenachtig met in de nacht van Zaterdag vele onweersbuien.
De Tsjechen zijn bijzonder vriendelijk  en er heerste een ongedwongen sfeer, ondanks de nodige alcohol werd er geen  ongetogen  woord geuit en men ruimde zelf alles op, wat ik hier nog wel eens anders ziet gebeuren.
Eten was bijzonder goed in Tsjechen, bij het ontbijt een bord soep, in de avond kon je  Spareribs en of worsten vers uit de rookkast kopen, ook in de vele restaurantjes in de buurt kan je voor relatief weinig geld goed eten.
Ik heb de rit welke was uit gezet niet meegemaakt maar wel op zondagochtend.
De vele velorexen die in colonne naar het centrum van Boscovice gingen gefilmd.

De wegen zijn goed en Tsjechië heeft een heel mooi landschap met leuke dorpjes als afwisseling..
Na de meeting ben ik weer terug gereden naar de camping waar ik al was geweest, hier gestaan tot Woensdag ochtend.
In die week ook nog Praag bezocht welke wij al 30 jaar geleden hadden gedaan, het is en blijft een zeer mooie stad alleen in verhouding onwijs duur.

Woensdag om 12:00 uur naar de bekleder gegaan om 14:00 uur met mijn naar zeer tevredenheid op gekalefaterd velorex zodat  mijn weg terug naar Nederland kon beginnen in de stromende regen.
Ik heb met wat koffie tussenstops en vrij lege maag ( tegen de slaap )tot 24:00 uur gereden en bij een tankstation even geslapen tot 4:00 uur om de weg te vervolgen en om 8:30 thuis te arriveren.
Ik wilde nl. de files door de weg op brekingen en de vele vrachtwagens van Tsjechen, Polen , Hongaren, Roemenen, Bulgaren, Polen en anderen voor zijn.
Het is een aanrader om zo’n weekend mee te maken, ik heb er van genoten.
Zie op de site www.velorex.org/ archief/algemene links/ bekleden – het verhaal omtrent het opknappen ook bij gevoegd de foto’s en filmpjes over deze meeting.

© 2013 Velorex.org