foto's-paula-003Nadat de eerste Velorex gekocht en gerestaureerd is heb ik eerst 2 keer het Velorextreffen in Nederland georganiseerd. Deze 2 keer was een groot succes. Met de derde editie zijn we nog druk bezig. Zojuist is er ook een broertje of zusje voor de Velorex bijgekomen in de vorm van een 4 wielige Velorex. De foto\’s hiervan zullen spoedig volgen.

Hier het eerste nieuws uit Renkum over de 435/0

De ruimte in de garage is aangepast aan de 435 ,hef tafels voor de motoren aan de kant , er moet wat ruimte om de Velorex heen om te kunnen sleutelen.
Na het op krikken en op bokken zetten ben ik begonnen om de achter naven er af te halen , de vielen er bijna van zelf af omdat de vorige eigenaar de naaf moeren niet gemonteerd had. Normaal zit dit op een conische as met spie en dus lekker vast zonder trekker lukt het denk ik niet.
De voorwiel naven zitten zo vast dat ik daar een trekker voor moet maken.
Ja en nu de spoken op de achter as zijn de rem segmenten aan beide kanten weg , verdwenen als sneeuw voor de zon.
Er is iemand die ze  harder nodig heeft als ik zullen we maar zeggen.
Nu komt mijn vraag natuurlijk wie van jullie heeft er een set op het schap liggen nieuw of oud en versleten dat is geen probleem voering kan er opgeplakt worden, de zuigers in de rem cilinders zitten zo vast als of het zo hoort , daar is denk ik nog wel aan te komen , snuffelen in de boeken bij de remmen dienst, daar moet  wat te vinden zijn.
Maar die rem segmenten dat is een ander verhaal dus wie helpt mij van mijn eerste spook af , er zullen nog vele volgen maar de eerste is uit de kast.
Laat ik hopen dat er door jullie een oplossing aan gedragen wordt ook een adres waar je deze rem delen kan bestellen is welkom.
Deze 435/0 moet van de sloop gered kunnen worden , maar dat heeft tijd nodig en dat moet je wel hebben bij een project als dit.
Ik hoop wat te horen van jullie.

Gr  Gert.

© 2013 Velorex.org