HOE KOM JE AAN HET VELOREXVIRUS???

velorex-010In 1996 waren we met onze kleine kinderen op vakantie in Tsjechië. Een Fransman kwam op de camping met een oud aanhangertje met daarop een oud raar klein voertuig. Deze had hij in Tsjechië gekocht en wij wilde graag weten wat dit nu was. Dit bleek een velorex te zijn. Hierna veel naar informatie gezocht, en als we een Velorex zagen, waren we het erover eens ”DIT IS WAT WE WILLEN”. Mijn vrouw heeft haar motorrijbewijs gehaald, voor als we ooit een Velorex zouden krijgen, Want ons was verteld dat je een motorrijbewijs nodig had.

Maar doordat we geen plaats hadden en kleine kinderen, heeft het een aantal jaren geduurd voordat het echt over was.

In augustus 2011 zagen we op marktplaats een Velorex te koop 12 kilometer bij ons vandaan. We hebben meteen gebeld en zijn s`avonds gaan kijken. Een jongeman verkocht de Velorex voor zijn vader die dement was geworden. De vader had deze Velorex gekocht in 2001 van Ed T. , en had de laatste 5 jaar stil gestaan. De koop was snel gesloten en wij waren eigenaren van een Velorex.

Nu kwam er een tijd van opknappen, poetsen en stukjes rijden en ondertussen heel veel informatie zoeken, hoe onze Velorex moest worden. De motor werd gereviseerd met behulp van Jaap Lenting. Veel onderdelen vanuit Tsjechië over laten komen. Ook onderdelen van andere Velorex liefhebbers kwamen onze kant uit. Uren en dagen werden er in de garage doorgebracht.

Onze velorex heeft ondertussen al een paar keer kennis gemaakt met soortgenoten. Zo zijn we al 2 keer in Basse geweest met de Nederlandse velorexmeeting, en vorig jaar ook in Tsjechië de velorexmeeting van Boskovice meegemaakt. Dit jaar staat ook in Duitsland de Velorexmeeting van Pretz op het programma. Ook zullen we in Bennekom weer te zien zijn.

A en J H.

Onderstaande is ingevuld door Henk van den Hengel op 04-08-2014.

AD en Jaqueline zijn dit jaar  wederom naar het treffen in Pretzsch geweest.

Daarvoor hebben zij een bezoek gebracht aan Potsdam en Berlijn, zie de 2 foto’s die in hun fotoserie staan.

Op 27-04-2015 toegevoegd dat Ad en Jaqueline bedeeld zijn met een nieuw komertje.

PICT0016

PICT0018

PICT0019

Ook dit onderstaande stukje is door Henk van den Hengel op 15-07-2015 neergezet.

Ad en Jaqueline zijn ook dit jaar ( 2015 ) op vakantie geweest met de velorex naar Zwitserland en Italië.

Ik Zwitserland zijn ze op bezoek geweest bij Karel Jansen en  Italië hebben ze met een paar Duitse vrienden door gebracht.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

© 2013 Velorex.org