Een schrijven van iemand die reageert n.a.v. het artikel over onze velorex en HD’s in promotor van augustus 2014:

Hallo Henk,

Heb met heel veel plezier jouw Velorex artikel in de ANWB Promotor nr. 7 van september gelezen.

Vond dat een erg interessant verhaal en dacht gelijk dat ik daar maar eens ff op moest reageren.

Wie ben ik, Martin Hogendorp uit Den Helder.

Heb ook altijd motor gereden, van Yamaha 250 tot BMW 1000 en wat daar tussen zit aan cc’s maar nu in ‘t bezit van een Gilera Runner 200.

Vanaf 1985 kom ik al met enige regelmaat (middels een sportuitwisseling met een judoclub) in Tsjechië, toen nog Tsjechoslowakije.

Zodoende al heel wat van dat land, en buurland Slowakijke, gezien en plotseling stond er zomaar een Velorex geparkeerd voor de deur van ons overnachtingsadres.

Zelf kon ik die alleen maar van plaatjes en uit boekjes, wist ook wel van Jawa en CZ, maar zo’n ding op drie wielen was in ‘t echt toch wel een aparte verschijning.

Dat moest natuurlijk op de foto, alhoewel men daar toen in ‘t Oostblok nog niet zo gecharmeerd was van camera’s, is het ons toch gelukt.

Doe ze er daarom voor je bij, hij stond voor de deur van ‘t Sport Areál Hotel Start geparkeerd in het jaar 1991 in de plaats Jicin.

Velorex achterkant                               Velorex voorzijde

Om daar te komen vanuit Nederland moesten we in die tijd nog helemaal onder het oude Oost Duitsland door reizen om op onze locatie aan te komen.

Bij Waidhaus de grens over, via Pilzen, Praag, Mladá Boleslav richting eindbestemming Jicin, een wereldreis maar wel de moeite waard.

Had begrepen dat je sinds 1 januari 2013 gestopt was met werken, je had een beroep waar menig jongenshart sneller van gaat kloppen.

Als je wilt weten waar o.a. mijn werkzaamheden uit bestaan klik je op deze link:

www.youtube.com/watch?v=gPR3wWnQs6M#t=353

Veel kijkplezier, succes met de Velorex en de foto’s.

Met sportieve groeten,

Martin Hogendorp

© 2013 Velorex.org